Електронна търговия и дигитален маркетинг

Днешният дигитализиран свят предлага атрактивни възможности за търговците на дребно и големите играчи на пазара да продават своите продукти и услуги чрез Интернет. Продажбите и маркетингът в онлайн среда също така създават известни правни предизвикателства. Нашите адвокати ще Ви помогнат да преплувате морето от правила по най-ефективния и професионален начин.

Уебсайтовете и мобилните приложения трябва да спазват приложимите регулации относно защита правата на потребителите, включително правото за получаване на ясна и разбираема информация за продуктите и услугите, сроковете и разходите за доставка, правото за връщане на стоките без причина в рамките на законовия 14-дневен срок и т.н. Бизнесът трябва да се въздържа и от нелоялна конкуренция при онлайн продажбите на стоки и услуги, включително от забранена заблуждаваща или сравнителна реклама или нелоялно привличане на клиенти. Оперирането на пазара на ЕС и таргетирането на граждани на ЕС изисква спазване на правилата за неприкосновеност и защита на личните данни и вземане на подходящи мерки за предотвратяване на нарушения на сигурността на данните, в противен случай бизнесът рискува налагане на големите парични санкции по GDPR.

Експертен опит

Нашите адвокати могат да ви съдействат като:

  • прегледат Вашите дигитални платформи и мобилни приложения, които вече са пуснати в употреба или са в процес на създаване, за да си осигурите спазване на нормативните изисквания;
  • изготвят правната документация като общи условия, споразумения за предоставяне на услуги, уведомления за поверителност на лични данни, общи условия за използване на сайта или за предоставяне на карти за отстъпки;
  • Ви консултират по въпроси, свързани с конкурентно право и нелоялна конкуренция и със създаването на подходящо за потребителите съдържание;
  • защитават интересите Ви в производства пред Комисия за защита на потребителите и Комисия за защита на конкуренцията свързани с налагането на принудителни мерки или парични санкции и обжалване на забрани от тези регулатори, свързани с обвинения за нелоялни търговски практики срещу потребители.

 

 Elektronna turgovia_63a9499b.png

 

Все повече компании комбинират личното взаимодействие с клиентите с дистанционен маркетинг и търговия, като по този начин правят възможно достигането до хората по всяко време и на всяко място. Ние съветваме компании с разнообразна търговска дейност, които са започнали да работят онлайн и заедно с това са запазили традиционните си офиси или магазини. Също така консултираме работещите с изцяло онлайн бизнес.

Клиентите ни варират от вериги за бързо хранене, търговци на дизайнерски бижута и подаръци до туристически агенции и доставчици на дистанционни финансови услуги, включително услуги по застрахователно посредничество. Почти всеки продукт и услуга могат да бъдат предлагани и продавани онлайн с малки изключения (като например законът забранява онлайн рекламиране и продажба на лекарствени продукти, отпускани по лекарско предписание).

ЗА КОНТАКТ

Ирина Стоева

Съдружник
Тел: +359 (2) 954 6106
Ел.поща: irina.stoeva@stzlaw.eu
Виж повече

Мирослава Йорданова

Старши адвокат
Тел: +359 (2) 954 6106
Ел.поща: miroslava.iordanova@stzlaw.eu
Виж повече