Ирина Стоева

Ирина Стоева

Съдружник
T: +359 (2) 954 6106
E: irina.stoeva@stzlaw.eu

Образование: Юридически факултет СУ „Климент Охридски“ (1994г.)
Членство: Софийска адвокатска колегия (2000г.)
Езици: Български, Английски, основни познания руски и френски език

Професионален опит:

  • Булстрад Виена Иншурънс Груп ЗEАД (1994г.-2000г.)
  • Джингов, Гугински, Кючуков и Величков (2000г.-2004г.)
  • Стоева, Куюмджиева и Витлиемов (2004г. – 2017г.)

Публикации:

Ирина е съавтор в онлайн изданието „Getting the Deal Through“ в българския раздел Застрахователни съдебни спорове от 2015 г., както и три поредни години от 2020г. насам е съавтор на Застрахователно и презастрахователно право на онлайн изданието The Law Reviews.

Ирина Стоева е автор и на раздела за България от третото издание на справочника Реклама на лекарствените продукти на Legal 500 (2021г.)

Сфери на експертиза:

Ирина притежава опит от над 29 години в застрахователното право и в съдебните спорове, както и в корпоративното и търговското право. Тя е един от препоръчваните от водещият справочник Legal 500 специалисти в областта на здравеопазването и фармацията. Има опит и в трудовото право и обществените поръчки, и се интересува от дигиталния маркетинг. 

В своята практика разпределена между консултантската работа и процесуално представителство, Ирина е представлявала клиентите си на всички инстанции в българските съдилища, пред множество арбитражи и регулаторни органи. Ирина консултира мултинационални и местни застрахователи, застрахователни брокери, големи международни фармацевтични компании,  организации от сферата на здравеопазването, други големи корпорации, развиващи дейност в различни сектори, както и малки и средни предприятия и физически лица.